خنثی سازی
خنثی سازی (بی خطر سازی) برای پسماندهای حاوی فلزات سنگین : این پسماندها بسیار سمی هستند و برای مثال می توان به پسماندهای حاوی جیوه (حاصل از شکستن ابزارهایی مانند دماسنج) و یا پسماندهای دندانپزشکی و یا مواد حاوی سرب مورد استفاده در عکسبرداری اشاره کرد. پسماندهای رادیواکتیو: پسماندهای رادیو اکتیوشامل مواد جامد، مایع و[…]
خنثی سازی (بی خطر سازی)
برای پسماندهای حاوی فلزات سنگین : این پسماندها بسیار سمی هستند و برای مثال می توان به پسماندهای حاوی جیوه (حاصل از شکستن ابزارهایی مانند دماسنج) و یا پسماندهای دندانپزشکی و یا مواد حاوی سرب مورد استفاده در عکسبرداری اشاره کرد.
پسماندهای رادیواکتیو: پسماندهای رادیو اکتیوشامل مواد جامد، مایع و یا گازی آلوده به هسته های پرتوزا می شود که در نتیجه تحلیل های بافت و سیالات بدن در بیمارستان تولید می شوند و مهم ترین عناصر آن ایزوتوپهای فسفر، کروم، کبالت، آهن، گالیم و … می شود که در تشخیص یا درمان کاربرد دارند.
خنثی سازی پسماندهای دارویی ابتدا باید بسته بندی اطراف داروها حذف شود و سپس با آب،آهک و سیمان مخلوط شود. ابتدا مخلوط کردن پسماند با سیمان و دیگر مواد: برای پسماندهای دارویی ۶۵% آهک، ۱۵% سیمان و ۱۵% آب.
هدف از مخلوط کردن پسماند با سیمان و دیگر مواد، کاهش دادن سمیت پسماندهای دفن شده و جلوگیری از انتقال آلایندههای دارویی به آبهای زیرزمینی و سطحی میباشد. این روش خصوصا برای خاکسترهای ناشی از سوزاندن پسماندهای دارویی که حاوی غلظت بالایی از فلزات است، بسیار مناسب میباشد که در این مورد به این فرآیند تثبیت سازی هم گفته میشود.